eVia 2018

eVia 2018

eVia rally 2018

Udeležba članov Društva e-Mobilnost Slovenija je bila rallyu eVia 2018 odlična. Vse ekipe, ki niso bile iz Avstrije, so bile povezane z našim društvom. Ekipe iz Italije, Slovaške in Slovenije so dokaz, da delujemo  mednarodno.

Zastopalo nas je 10 ekip od  skupaj 36 in tudi uspehi niso izostali.

Ekipa ZTR Lendava

 

Ekipa ZTR Lendava (Romeo Varga in Rok Petja) se je uvrstila med prve tri v dveh različnih kategorijah, ekipa e-Punto (Marjan Božič in Lucija Božič) pa v eni.

Čestitke obema ekipama za odlično uvrstitev.

Ekipa ePunto

Ogrevalni dan

Ogrevalni dan je bil namenjen uvajanju voznikov v pravo dirko z električnimi vozili, ki se je začela v petek. Priprave, polno dobre volje, spoznavanje ekip ter logistični problemi pri iskanju starta so zaznamovali začetek dirke. E-Brunch z regionalnimi dobrotami je prispeval k naelektrenem duhu udeležencev. Pozdrav šolske mladine iz St. Margarethen and der Raab pa je z vzklikom ‘e-Via’ dodal spodbudo za začetek dirke.

Zanimiva je bila vožnja na poligonu varne vožnje ARBO, kjer smo opravili preizkus vožnje med stožci in na spolzkem terenu.

Prvi dan se je končal pri paviljonu Expo pri Murski Soboti, kjer smo vozila prepustili skrbnikom za polnjenje električnih vozil. Treba jih je pohvaliti. Zjutraj so bila vozila polna. Zvečer pa smo imeli v hotelu Diana še posvet pred uradnim začetkom dirke. Glede na lansko leto je vodenje potekalo v nemškem in slovenskem jeziku. Razumljivo je bilo vsem.

Povsod je bila možnost polnjenja

Poligon varne vožnje

Expo

Prvi dan

Začeli smo v meglenem vremenu, ki  se je kasneje spremenilo v lep, sončen jesenski dan. Po kratkem nagovoru udeležencev, s strani Mursko Soboškega župana, se je dirka začela. Pohvalno  je dejstvo, da se je župan pripeljal z električnim vozilom, kar se tudi spodobi za dirko z električnimi vozili.

Postanek ob stolpu Vinarium v Lendavi smo popestrili  z intervjujem, ki smo ga imeli za RTV Slovenija. V intervjuju se je predstavil tudi naš član Adrian, ki ima še vedno svetovni rekord, 1078 prevoženih kilometrov brez vmesnega polnjenja z vozilom Tesla S. Ozaveščanje širše javnosti je  del poslanstva našega društva.

Po dnevu, polnem preizkušenj in testov sposobnosti, smo dan zaključili s panoramsko vožnjo v kraju Stubenberg am See. Utrujeni in polni vtisov smo večer zaključili z neformalnim druženjem.

Start, Expo Murska Sobota

Številka 13 prinese tretje mesto

Pogled z vrha stolpa

″Selfisiranje″ na vrhu stolpa

RTV Slovenija

Tesla III

Tesla III

Čakajoč na vožnjo okoli jezera

Zaključek dneva z večerjo in posvetom

Drugi dan in zaključna prireditev

Dan se je začel z meglo in soncem, ki je posijalo izza megle. start je bil ob 8:00, kar je za udeležence pomenilo, da jim je prišla prav kava, ki jo je skuhal naš član Martin. Zanimivost, kot vir električne energije je uporabil hišni hranilnik električne energije.

Prvi na startu je bil eGolf z našim članom Stanislavom. Vedno prvi na startu in zato tudi največkrat fotografiran.

Tekmovalnost je bila višku, saj so se ekipe trudile v vseh preizkušnjah. Nekateri so skušali ujeti točen čas in so vozili preko vseh omejitev, tudi 210 km/h. Drugi pa so zmagovali v varčni vožnji. Dan se je zaključil na Ptuju v Dominikanskem samostanu.

Poleg tekmovalnih ekip se je zbralo tudi nekaj predelanih vozil, npr. naš član Jože s predelanim eClio. Nestrpnost pred razglasitvijo rezultatov smo blažili z dobro pijačo in jedačo in prekrasno okolico, s pogledom na Dravo. Zaključna prireditev je potekala v vzdušju pričakovanja razglasitve  dosežkov.  Čezmejno sodelovanje je pozitiven cilj, ki nas druži z vseh strani državne meje.

Čestitke vsem ekipam, ki so se udeležile dirke z električnimi vozili, bilo je zabavno in upam, da se naslednje leto ponovno vidimo.

Zapisal

Ignac Završnik

Vir:

naslovna slika:  http://www.e-via.info/index.php?id=171

dnevne rute : http://www.e-via.info/index.php?id=302

ekipe: http://www.e-via.info/index.php?id=304

Jutranja kava pri Martinu

start v soncu

Postanek za kosilo

Start v Lenartu

Predelano električno vozilo eClio

Električna vozila članov

Ptuj cilj rallya z električnimi vozili

Pogostitev s pogledom na Dravo

Nagrade za odlične uvrstitve naših članov