Namenite del dohodnine za donacijo društvu DeMS

Home / Namenite del dohodnine za donacijo društvu DeMS

Društvo e-Mobilnost Slovenija je vpisano v register nevladnih organizacij v javnem interesu s področja prometa z dnem 17. 8. 2021. Sedaj lahko namenite del svoje dohodnine in tako podprete naše delo na področju e-mobilnosti.

Vsem, ki bi nas na ta način radi podprli, sporočamo, da lahko to storite:

1. po pošti Finančnemu uradu:

Izpolnite in natisnite obrazec ter ga pošljite na naslov Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana ali na vam najbližji finančni urad.

Navodila za izpolnjevanje obrazca

2. preko portala e-Davki:

  • Na kazalu na levi strani vašega uporabniškega računa na e-Davkih izberite rubrike: Vpogledi → Podatki o zavezancu → Namenitev dela dohodnine
  • V razdelek ‘Ime oziroma naziv upravičenca’ vpišete: Društvo e-Mobilnost Slovenija
  • V razdelek ‘Davčna številka upravičenca’ vpišete: 57852405
  • V razdelek ‘Odstotek’ vpišete poljubno vrednost do 1
  • Izbor potrdite s pritiskom na gumb Oddaj vlogo.

V kolikor portala e-Davki še ne uporabljate, vam sporočamo, da je po novem prijava in uporaba povsem enostavna in zanjo več ne potrebujete veljavnega certifikata, saj je registracija na portalu e-Davki možna z vašo davčno številko in geslom, ki si ga nastavite sami.

Pri registraciji z geslom poleg davčne številke potrebujete enega od informativnih izračunov dohodnine iz zadnjih let, s katerega prepišete ID številko. V kolikor informativnih računov ne hranite, pa to številko lahko tudi naročite v enem od korakov registracije z geslom in vam jo FURS pošlje na domači naslov v nekaj dneh. Več …

S tako donacijo nam boste pomagali k neodvisnemu in verodostojnemu delovanju pri promociji e-Mobilnosti.

3. ustno na zapisnik pri finančnem organu.

Zahvaljujemo se vam za vašo donacijo!