Ecomeet 2018

Ecomeet 2018

V soboto, 13. 10. 2018 se je zgodilo odlično srečanje Eko vozil na Kongresnem trgu v Ljubljani. Srečanja se je udeležilo kar nekaj podjetij, ki prodajajo električna vozila. Renault – Nissan s svojima Zoe in Leafom, Hyundai z novo Kono in dobro znanim Ioniqom, Avantcar s svojo floto, Toyota s hibridi, podjetje katera se ukvarja z uvozom fiat 500 ev, nekaj znanih podjetij z e-skiroji in kolesi ter seveda društvo DEMS s svojo stojnico.

Udeleženi člani so bili Franc Babnik s svojim predelanim Fiat Punto, Nejc Končan z Ioniqom, David Ipavec z Zoe, Peter Pikl s C-Zero in moja malenkost Blaž Hrovat s Soul EV. Ker se je srečanje dogajalo v samem središču Ljubljane, je bilo zelo pestro in dobro obiskano. Mene osebno je najbolj navdušila »Kona electric«, še posebno s svojo zelo privlačno svetlo notranjostjo. Ne pozabimo, da je to prvo »long range« vozilo z dosegom 500 km, ampak dejstvo pa je, da je to malo vozilo in verjetno z baterijo 64 kWh zelo drago vozilo. Pa da ne pozabim na Teslo X, katerega je predstavilo podjetje Avantcar, to pa je EV, ampak seveda predrago za povprečnega Slovenca. Obiskal nas je tudi g. župan Zoran Jankovič in poklepetal s člani.

Skratka, zadeva je bila zelo lepo organizirana in namenjena klepetu in širjenju znanja o eMobilnosti vsem obiskovalcem. Upam in si želim, da bi lahko bil ta dogodek možnost srečanja vseh nas članov in da nas bo vsako leto več.

Zapisal

Blaž Hrovat

Predelani ePunto

C-Zero in Zoe

Moj fotr je štrom !

500e

Tesla X

eSkiro

Kona EV

Ioniq

Na glavnem odru