DeMS “Charge and Talk” 1, 2  in 3

DeMS “Charge and Talk” 1, 2 in 3

DeMS Charge and Talk 1, Koper (Brane, Romana, Marjan, Nejc, Matjaž, Ignac, Tine in Tone)

Koper

Odločitev, sprejeta na seji upravnega odbora, DeMS na podlagi norveškega primera  o organizaciji “Charge and Talk” dogodka, se je izkazala za pozitivno odločitev. V četrtek 29. 9. 2022 smo se zbrali na BS Koper ob 16.00. uri. Prva na kraju dogodka sva bila Marjan in Ignac, kasneje pa se nam je še pridružil še Matjaž. Poleg članov sta se nam pridružila še Tine in Tone, ki sta izpolnila pristopno izjavo in plačala članarino. Dobrodošla v društvo.

DeMS akcija

Pogovor je potekal o načinu polnjenja, testih različnih električnih vozil ter samih izzivih, ki jih uporabniki električnih vozil doživljamo. Ena izmed pripomb; vsekakor si zaslužimo tudi streho nad polnilnicami, saj v primeru slabega vremena pride prav. Pred obiskom Kopra smo na podlagi informacije svojega člana izvedeli, da je lastnik  polnilne postaje, kjer smo se zbrali, opravil redni servis. Pohvalno, da se servisi izvajajo redno, ker bo tako izpadov polnilnic vedno manj. Pogovori v manjših skupinah pomenijo bolj pristen prenos znanja in izkušenj na posameznike, ker na dogodkih, kjer je veliko udeležencev, to žal ni možno.   

DeMS Charge and Talk 2, Ljubljana (Nejc, Matjaž, Robert in Blaž)

Ljubljana

Po prvem “DEMS Charge and Talk” dogodku v Kopru, smo se v četrtek, 6. 10. 2022, zbrali med 16. in 18. uro v Ljubljani pred Kristalno palačo. Na sami lokaciji se lahko polnijo vozila s CCS, Chademo in Tip 2 vmesniki. Pogovor je potekal med člani, saj se drugi niso udeležili dogodka. Informacije o gostovanju, cena polnjenja in druge teme so zanimive za vse uporabnike električnih vozil. Izmenjava izkušenj je vedno dobrodošla, za prenos znanja pa smo člani vedno pripravljeni deliti izkušnje.

DeMS Charge&Talk 3, Maribor (Sebastjan, Boštjan, Robi, Klement, Davorin, Blaž in Ignac)

Po prvem in drugem, je bil 13.10.2022 na vrsti tretji “DEMS Charge and Talk”. V Mariboru, točneje na BS AC Petrol vzhod smo se zbrali med 17. in 19. uro. Pred vsakim dogodkom se z lastnikom polnilne infrastrukture dogovorimo za postavitev DeMS zastave. Tudi v zadnjem primeru je bilo tako. Petrol d. d. je na lastno pobudo omogočil udeležencem kavo, vodo in sendvič, gostoljubnost naših štajerskih članov društva pa se je pokazala s strani Boštjana in Robija. Rogljički in mošt za vse udeležence. Smo pa ob polnjenju Hyundai Ioniq 5 doživeli zanimivo izkušnjo. Ioniq 5 je polnil z močjo 225 kW, vendar je druga polnilnica javljala “Ni zadosti moči” in kasneje se je pojavila napaka.

Napaka

V vsem času se je poleg nas polnil samo še MB EQS iz Avstrije, zanimivo za aktivacijo je uporabljal Shell RFID kartico. 

Avstrijska družba
EV debata

Pogovori, ki potekajo med člani in nečlani društva se vedno dotikajo aktualnih tem. Delujoča in nedelujoča polnilna infrastruktura, gostovanje v tujini in doma. Vedno se najde rešitev za ugodno varianto. 

Leave a Reply