DEMS na FUTURE ZER0 2.0

DEMS na FUTURE ZER0 2.0

Tih, deževen dan, se nam je utrnila misel zjutraj, ko smo se odpravljali proti Kongresnemu trgu v Ljubljani. Vremenska napoved za dopoldanski del dogodka ni bila najbolj obetavna, a se je, na srečo organizatorja in udeležencev,  situacija spremenila na bolje. Prenehalo je deževati.

Dopoldanski utrip

Nekateri naši člani imajo registrske številke osebnih vozil, ki same po sebi govorijo o naravi električnega vozila. Kako je tiho, na slovenski in angleški način.

KK je TIH, GO SILENT,…

Prvi na kraju dogodka je bil, kot je že navada Blaž, kasneje pa smo se še pridružili Nejc, Klemen in Ignac s svojimi električnimi vozili. Med obiskovalci in razstavljavci tudi ni manjkalo naših članov (Marko, Matjaž, Robert, Darko, Mauricio, Dejan, Nina, Miran, Alan …) . V določenem trenutku je bilo videti, da so na prizorišču vsi naši člani.

DeMS debata

Pogovori so potekali o polnilni infrastrukturi, električnih vozilih, električnih kolesih pa tudi o situaciji na trgu električnih vozil. Problem nizkih cen fosilnih goriv v Sloveniji in visokih cen električne energije znižuje konkurenčnost električnim vozilom. Zato so zadnje informacije o cenah plačljive infrastrukture in gostovanju nekaj, kar je zanimivo za vse nas.

Postani član

Razmisliti bo treba tudi o novih oblikah e-mobilnosti, ki bodo sprejemljive za vse, o t. im. deljeni ekonomiji. Zavedati se je treba, da je prihodnost v mobilnosti, ki bo gnana z električno energijo, vendar se bo število osebnih vozil zmanjševalo. Ena izmed rešitev, ki se že sedaj prakticira, ne glede na vir pogona, je »Car Pooling«, druga pa je bolj znana v večjih mestih, in je na srečo pri nas električna, »Car Sharing«.

Električna kolesa

Blaž je intenzivno testiral funkcijo zunanjega zvočnika na Tesli Model 3. Pozornost in zabava za obiskovalce.

Zapisal

Ignac Završnik

Leave a Reply