Pravno obvestilo

Home / Pravno obvestilo

PRAVNO OBVESTILO

Pravilnik o zasebnosti in podatki, ki jih zbiramo

Vse informacije na spletni strani dems.si so informativnega značaja. Spletna stran se razvija z namenom ozaveščanja in širjenja elektromobilnosti, iskanje in deljenje podatkov, komunikacijo med člani DEMS. Podatke, ki nam jih podate bo registraciji, ko ustvarite račun zbiramo z namenom, da lahko članom nudimo recimo podporo v jeziku ki ga govorite do iskanja rešitve vaših problemov in vprašanj, ki jih imate v vezi z električnimi vozili in elektro mobilnostjo.

Podatki, ki jih pridobimo od vas. Pri številnih težavah, ki se pojavijo vam lahko poskušamo pomagati samo, če ste se prijavili na našo spletno stran in včlanili v društvo DEMS. Pri prijavi od vas pridobimo osebne podatke kot so vaše ime, email naslov, telefonska številka in ostale podatke, ki jih shranimo v vaš uporabniški profil. Na podlagi vplačane članarine in potrjenega članstva ste upravičeni do informacij internega značaja recimo privatni del spletne strani ali zaprti del foruma.

Pravila in pogoji uporabe

Podatke, ki jih društvo pridobi ob prijavi na spletno stran ali forum uporabljamo za:

  1. Predstavitev dela društva
  2. Predstavitev novosti v svetu elektromobilnosti in povezanih področij
  3. Vodenje baze registriranih članov in uporabnikov
  4. Statistične obdelave kot so število uporabnikov v določenem trenutku, vsebine ki jih uporabniki pregledujejo,…
  5. Administrator lahko objavljeno vsebino po lastni presoji začasno umakne, izbriše ali popravi.

Na javnem in zaprtem delu spletne strani društva DEMS je prepovedano:

  1. Ščuvati k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti.
  2. Uporaba neprimernih izrazov in osebna mnenja v žaljivem tonu ali zasmehovanje uporabnikov.
  3. Objava in ponujanje do vsebin, ki niso v skladu z načeli društva DEMS.
  4. Prepovedana je objava vsebin, ki so brez ustreznega avtorskega upravičenja

Spletna stran DEMS.si je v lasti društva DEMS.

Vsebine, ki se nahajajo na spletnih straneh so javnega značaja in lahko vsebujejo gradivo, ki so avtorsko delo tretjih oseb. Vsakršno posredovanje ali kopiranje vsebin je dovoljeno samo s pisno odobritvijo UO DEMS.

Društvo si pridržuje pravico do objave vsebin pri čemer lahko ostane vir ali identiteta pisca neobjavljena. Komercialne objave so objavljene po predhodnem dogovoru z UO DEMS.

Vsebine, ki so dodane s strani uporabnikov spletne strani ne odraža stališč društva DEMS. Uporabniki so v celoti odgovorni za vse aktivnosti in objavljene vsebine, ki se zgodijo pod njihovim uporabniškim računom in jamčijo, da je vsebina njihovo avtorsko delo ali pa je izključni imetnik materialnih avtorskih in sorodnih pravic. Uporabniki so odgovorni za verodostojnost vpisanih informacij. DEMS ne odgovarja za netočne podatke.

DEMS lahko po presoji brez utemeljitve vpisane informacije tudi izbriše. DEMS si pridržuje pravico, da blokira in izbriše uporabniški račun uporabniku, če sumi ali ugotovi kršitev členov ali statuta društva.

Objave in prispevki članov in uporabnikov na spletni strani prenesejo avtorske pravice oz. sorodne pravice, ki jih določa Zakon o avtorskih in sorodnih pravic za uporabnikovo avtorsko delo na društvo DEMS. Z objavo društvo DEMS pridobi neomejene pravice do posredovane vsebine in jih lahko uporablja po lastni presoji. Vse objave in prispevki so lahko objavljeni tudi na socialnih omrežjih. Člani in uporabniki se strinjajo, da za objave ne bodo zahtevali plačila.