cenik leaf 2 v slo…

Home / cenik leaf 2 v slo…

Forumi Vozila na električni pogon Nissan cenik leaf 2 v slo…

Pregleduje 6 odgovor na temo
  • Avtor
    Prispevki
      baumkirher
      Participant

Očitno smo v slo bogatejši od avstricev in ostalih v z europi, pa se osnovne opreme ni…

Cene 35.000, 36.800 in 39300 za tekno…?!

Ignac Završnik
        Keymaster

Že od časov, ko Leafa ni bilo mogoče kupiti preko uradnih uvoznikov, smo entuziasti našli pot do želenega vozila. Torej pridobitev vozila z rahlimi ovinki ni bila problematična. V Sloveniji je registriranih preko 100 Leafov in samo peščica jih je prišla preko uradnega uvoznika. Z evropsko unijo smo pridobili enotni trg in nakup vozila v tujini pomeni pridobitev vozila in ne več uvoz. Konkurenca pomeni možnost izbire, dobro obveščeni imajo sedaj možnost izbire.

Osebno sem sodeloval na pogovorih z uvoznikom Renault – Nissan za pridobitev popusta pri nakupu Renault Zoe 40 kWh. Pogajanja so bila konkretna in tudi pridobljeni popust je bil zanimiv. Tik pred realizacijo je bilo sodelovanje zavrnjeno s strani generalnega direktorja. Večina izmed teh potencialnih kupcev je kasneje kupila Leafa, za nižjo ceno, kot so sedaj navedene na uradni strani. V tem primeru sem osebno dobil vtis, da Renault – Nissan ni zainteresiran za prodajo električnih vozil.

Dokler obstaja trg, kjer je konkurenca omejena, bodo tudi cene takšne, kot so. V primeru Leafa pa obstaja še en faktor, veliko povpraševanje in dolgi dobavni roki. Na koncu se kupec sam odloči kje in za kakšen denar bo kupil njemu primerno električno vozilo.

baumkirher
          Participant

Ja, res dajo takšen občutek… tudi za npr. R zoe npr za 20.000 in za moje potrebe baterija mesečno 120€ pride v 10 letih cca 35.000 pa verjetno ni primerjave z leafom2.

V glavnem počakam na leafa in kono s 60kwh baterijo in se odlocim, sigurno pa ce bo pri nas drazji za več kot 1000€ ga kupim v tujini…

Z lastno solarno elektrarno bo tako letno okoli 10MWh in tako polnjenje zastonj.

Dejan Šavija
            Participant

Jaz bom tudi nabavil Leaf. 64kWh verzijo bom počakal. Upam, da mi bo DEMS pomagal 🙂  A vrsta že obstaja za 64kWh različico?  Da se čim prej postavim 🙂

baumkirher
              Participant

Letos verjetno se ne… naj pa bi septembra bila v slo kona z 40 in 64kwh baterijo. Cena se ni znana

Dejan Šavija
                Participant

Zanimivo, da vse okoliške države že imajo cenik za Kono. Samo naši še ne :/

baumkirher
                  Participant

Upajmo da ne bo kot pri leafu, ki je v SLO kar precej dražji… Da ne bo potrebno kupovati v sosedjih državah

Pregleduje 6 odgovor na temo
                • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.