cenik leaf 2 v slo…

Home / cenik leaf 2 v slo…

Forumi Vozila na električni pogon Nissan cenik leaf 2 v slo…

Pregleduje 6 odgovor na temo
 • Avtor
  Prispevki
  • #18327
   baumkirher
   Participant

   Očitno smo v slo bogatejši od avstricev in ostalih v z europi, pa se osnovne opreme ni…

   Cene 35.000, 36.800 in 39300 za tekno…?!

    

  • #18330
   Ignac Završnik
   Keymaster

   Že od časov, ko Leafa ni bilo mogoče kupiti preko uradnih uvoznikov, smo entuziasti našli pot do želenega vozila. Torej pridobitev vozila z rahlimi ovinki ni bila problematična. V Sloveniji je registriranih preko 100 Leafov in samo peščica jih je prišla preko uradnega uvoznika. Z evropsko unijo smo pridobili enotni trg in nakup vozila v tujini pomeni pridobitev vozila in ne več uvoz. Konkurenca pomeni možnost izbire, dobro obveščeni imajo sedaj možnost izbire.

   Osebno sem sodeloval na pogovorih z uvoznikom Renault – Nissan za pridobitev popusta pri nakupu Renault Zoe 40 kWh. Pogajanja so bila konkretna in tudi pridobljeni popust je bil zanimiv. Tik pred realizacijo je bilo sodelovanje zavrnjeno s strani generalnega direktorja. Večina izmed teh potencialnih kupcev je kasneje kupila Leafa, za nižjo ceno, kot so sedaj navedene na uradni strani. V tem primeru sem osebno dobil vtis, da Renault – Nissan ni zainteresiran za prodajo električnih vozil.

   Dokler obstaja trg, kjer je konkurenca omejena, bodo tudi cene takšne, kot so. V primeru Leafa pa obstaja še en faktor, veliko povpraševanje in dolgi dobavni roki. Na koncu se kupec sam odloči kje in za kakšen denar bo kupil njemu primerno električno vozilo.

  • #18340
   baumkirher
   Participant

   Ja, res dajo takšen občutek… tudi za npr. R zoe npr za 20.000 in za moje potrebe baterija mesečno 120€ pride v 10 letih cca 35.000 pa verjetno ni primerjave z leafom2.

   V glavnem počakam na leafa in kono s 60kwh baterijo in se odlocim, sigurno pa ce bo pri nas drazji za več kot 1000€ ga kupim v tujini…

   Z lastno solarno elektrarno bo tako letno okoli 10MWh in tako polnjenje zastonj.

  • #18402
   Dejan Šavija
   Participant

   Jaz bom tudi nabavil Leaf. 64kWh verzijo bom počakal. Upam, da mi bo DEMS pomagal 🙂  A vrsta že obstaja za 64kWh različico?  Da se čim prej postavim 🙂

  • #18403
   baumkirher
   Participant

   Letos verjetno se ne… naj pa bi septembra bila v slo kona z 40 in 64kwh baterijo. Cena se ni znana

  • #18512
   Dejan Šavija
   Participant

   Zanimivo, da vse okoliške države že imajo cenik za Kono. Samo naši še ne :/

  • #18514
   baumkirher
   Participant

   Upajmo da ne bo kot pri leafu, ki je v SLO kar precej dražji… Da ne bo potrebno kupovati v sosedjih državah

Pregleduje 6 odgovor na temo
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.