cenik leaf 2 v slo…
› Forumi › Vozila na električni pogon › Nissan › cenik leaf 2 v slo…
- This topic has 6 odgovorov, 3 glasovi, and was last updated 6 years, 6 months nazaj by
baumkirher.
-
AvtorPrispevki
-
-
9 junija 2018 ob 09:14 #18327
baumkirher
ParticipantOčitno smo v slo bogatejši od avstricev in ostalih v z europi, pa se osnovne opreme ni…
Cene 35.000, 36.800 in 39300 za tekno…?!
-
11 junija 2018 ob 10:12 #18330
Ignac Završnik
KeymasterŽe od časov, ko Leafa ni bilo mogoče kupiti preko uradnih uvoznikov, smo entuziasti našli pot do želenega vozila. Torej pridobitev vozila z rahlimi ovinki ni bila problematična. V Sloveniji je registriranih preko 100 Leafov in samo peščica jih je prišla preko uradnega uvoznika. Z evropsko unijo smo pridobili enotni trg in nakup vozila v tujini pomeni pridobitev vozila in ne več uvoz. Konkurenca pomeni možnost izbire, dobro obveščeni imajo sedaj možnost izbire.
Osebno sem sodeloval na pogovorih z uvoznikom Renault – Nissan za pridobitev popusta pri nakupu Renault Zoe 40 kWh. Pogajanja so bila konkretna in tudi pridobljeni popust je bil zanimiv. Tik pred realizacijo je bilo sodelovanje zavrnjeno s strani generalnega direktorja. Večina izmed teh potencialnih kupcev je kasneje kupila Leafa, za nižjo ceno, kot so sedaj navedene na uradni strani. V tem primeru sem osebno dobil vtis, da Renault – Nissan ni zainteresiran za prodajo električnih vozil.
Dokler obstaja trg, kjer je konkurenca omejena, bodo tudi cene takšne, kot so. V primeru Leafa pa obstaja še en faktor, veliko povpraševanje in dolgi dobavni roki. Na koncu se kupec sam odloči kje in za kakšen denar bo kupil njemu primerno električno vozilo.
-
13 junija 2018 ob 16:15 #18340
baumkirher
ParticipantJa, res dajo takšen občutek… tudi za npr. R zoe npr za 20.000 in za moje potrebe baterija mesečno 120€ pride v 10 letih cca 35.000 pa verjetno ni primerjave z leafom2.
V glavnem počakam na leafa in kono s 60kwh baterijo in se odlocim, sigurno pa ce bo pri nas drazji za več kot 1000€ ga kupim v tujini…
Z lastno solarno elektrarno bo tako letno okoli 10MWh in tako polnjenje zastonj.
-
27 julija 2018 ob 16:07 #18402
Dejan Šavija
ParticipantJaz bom tudi nabavil Leaf. 64kWh verzijo bom počakal. Upam, da mi bo DEMS pomagal 🙂 A vrsta že obstaja za 64kWh različico? Da se čim prej postavim 🙂
-
27 julija 2018 ob 23:09 #18403
baumkirher
ParticipantLetos verjetno se ne… naj pa bi septembra bila v slo kona z 40 in 64kwh baterijo. Cena se ni znana
-
16 avgusta 2018 ob 14:53 #18512
Dejan Šavija
ParticipantZanimivo, da vse okoliške države že imajo cenik za Kono. Samo naši še ne :/
-
16 avgusta 2018 ob 15:20 #18514
baumkirher
ParticipantUpajmo da ne bo kot pri leafu, ki je v SLO kar precej dražji… Da ne bo potrebno kupovati v sosedjih državah
-
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.