Širjenje polnilne infrastrukture v Sloveniji

Širjenje polnilne infrastrukture v Sloveniji

Volčji Potok postaja stalni kraj za izmenjave mnenj članov DeMS. Po prednovoletnem srečanju in marčevskem letnem zboru smo se člani Dems, kar 29 nas, srečali še na predavanju o javni polnilni infrastrukturi.

Trije naši aktivni člani, Aleš Vodičar, Tomaž Fuss in Blaž Horvat so predstavili vsak svoje izkušnje pri postavljanju polnilnih postaj, tako da smo na njihovih primerih dobrih praks izvedeli zelo veliko stvari, ki nam lahko pridejo prav pri postavljanju novih polnilnic.

Aleš Vodičar

https://www.plugshare.com/location/153831,

https://www.plugshare.com/location/175725,

https://www.plugshare.com/location/126524

Tomaž Fuss

https://dems.si/tesla-destination-charger-dole-pri-litiji/

Blaž Hrovat

https://dems.si/tesla-destination-charger-radisson-blu-plaza-hotel-ljubljana/

Skupni imenovalec je, da je potrebno v svojih lokalnih okoljih premagovati predvsem predsodke in pomisleke, nato najti ugodno rešitev, da se lokalni odločevalci ne bi ustrašili stroškov, in potem povezati zainteresirane za realizacijo nekega izbranega modela ali načina postavitve polnilnice.

Zelo pogosto uspešna postavitev temelji na prizadevanjih prav naših članov (ali pa drugih že izkušenih uporabnikov e-mobilnosti), ki dajo pobudo lokalnim skupnostim, ponudnikom storitev ipd.

Živahna razprava se je nadaljevala tudi v neformalnih pogovorih. Tako srečanje oz. predavanje pa gotovo ne bo osamljeno – že na prejšnjih srečanjih se je videlo, da se imamo pogovoriti precej, zato bo kmalu sledil nov posvet na prav to temo, pa še kak drug!

Upamo tudi, da bo to kroženje znanja še koga spodbudilo, da v še kakem lokalnem okolju postavimo kako dobro rešitev.

 

Zapisal

Stanislav Rozman

Vabilo

Članice in člani

Predavatelji

Prvo polnjenje RADISSON BLU PLAZA HOTEL

Sežana

Leave a Reply