Tesla Destination Charger – Dole pri Litiji

Tesla Destination Charger – Dole pri Litiji

S pomočjo naših članov Tomaža in Sebastijana so Dole pri Litiji bogatejše za dve električni polnilnici, ki sta nameščeni na TIC-u oziroma bivši pošti. Polnilni postaji delujeta po principu “priključi in polni”. Sedaj lahko Oglarsko deželo obiščete tudi z električnim vozilom, ki ga napolnite na novi pridobitvi. Zaradi zagnanosti entuziastov in širše podpore se kraj razvija in hodi v korak s časom.

Običajno si pri takšnih investicijah občine pomagajo z nepovratnimi sredstvi Eko sklada, vendar v tem primeru ni bilo tako. Investicija je bila izpeljana s pomočjo Teslinega programa, na podlagi katerega se, na osnovi določenih pogojev, polnilne postaje podarijo. Ob tem pa se lokacija postavi tudi na svetovni zemljevid polnilnic znamke Tesla. Prepoznavnost kraja je tako dosežena na preprost način.

Kratek program z nagovorom ob otvoritvi polnilne postaje je zbrane krajane spodbudil k vprašanjem na temo eMobilnosti. Zbrani člani društva smo z veseljem odgovarjali na vprašanja in seveda smo opravili tudi nekaj testnih voženj z električnimi vozili. Prve vožnje z električnim vozilom pač ne pozabiš.

Otvoritev smo zaključili s pogostitvijo v bližnji gostilni, kjer smo pogovore z lastnikom gostilne nadaljevali v smeri postavitve nove polnilne postaje. Očitno bodo polnilne postaje za električna vozila postale del običajne infrastrukture.

Zapisal

Ignac Završnik

Vir fotografij FB Tina Keeva Gačnik in osebni arhiv

Zanimanje krajanov za električna vozila

Notranjost TIC

Tudi predelana električna vozila so bila na ogled

Pred jutranjo gnečo

Test polnilnih postaj pred otvoritvijo - deluje

Uradni del otvoritve

Tesla S, glavna atrakcija