Čedad

Čedad

Na povabilo Italijanskih prijateljev smo se v nedeljo, 17.3.2019 udeležili srečanja Cividal-eMobility v Čedadu. Člani društva DEMS smo se zbrali pred polnilnico E3 v Novi Gorici in se  v gosjem redu odpeljali do Čedada, kjer so nas na osrednjem trgu sprejeli organizatorji prireditve. Ponudili so nam pravo italijansko kavico in kozarček napitka iz zelenega zlata.

Po spoznavanju in izmenjavi izkušenj z električnimi vozili, smo se odpravili po lepih, ozkih uličicah Čedada. Ogledali smo si tudi znameniti Hudičev most, pod katerim teče reka Nadiža.  Še prekmalu je prišel čas za turistično, krožno, e vožnjo.

Odpeljali smo se v hribovje tik ob Slovenski meji. Po 25 km smo prispeli do turistične kmetije Hiša lastovk, kjer smo imeli kosilo. Vnele so se pestre debate o e-mobilnosti in ekologiji.

Nato smo se odpeljali nazaj v dolino proti Špetru. Sledil je obisk SMO-ja,  Slovenskega multimedijskega okna. Prijazno so nam v slovenščini predstavili delovanje vse te multimedije. Po ogledu smo odšli v bližnji bife na gubanco (potico) in dobro kavo.

Za konec smo si ogledali pivovarno blizu Čedada, kjer smo imeli tudi degustacijo. Kot zanimivost, vsa oprema v pivovarni je izdelek mojega sovaščana.

Najlepša hvala organizatorju Cividal-eMobility  za prijetno druženje.

Napisal Marjan Božič

Leave a Reply