7. Srečanje DeMS – Bloke, 20.6.2020

7. Srečanje DeMS – Bloke, 20.6.2020

Letos je epidemija prekrižala marsikatere načrte in upočasnila tudi aktivnosti našega društva. V upravnem odboru pa smo si rekli, da bi bilo lepo organizirati druženje za člane ob prvi možni priložnosti.
Odločili smo se za soboto, 20.6.2020.  In se zapeljali na Bloke!

Ujeli smo ravno pravi trenutek glede sproščanja omejitev zbiranja in večji del dneva tudi lepo vreme. Izkušena organizatorja Marjan Božič in Franc Babnik sta vedela, na koga od domačinov se obrniti. Povezali smo se z gasilskim društvom iz Nove vasi, da nam pripravijo piknik – v vsakem vremenu.

PGD Nova vas

Med pripravami smo spoznali nekaj imetnikov električnih vozil in jih povabili na piknik ter k članstvu v društvu. Dobro organizirani domačini so nam ponudili še spremljevalni program: ogled muzeja bloškega smučanja ter obisk Križne jame. Enostaven piknik je tako prerasel v celodnevno srečanje z bogatim programom in dobrim odzivom članov, s številčno in, kot smo že navajeni, mednarodno udeležbo. 

Večina od preko 97 udeležencev se je zbrala že zjutraj pred Gasilskim domom, kjer nas je s pršutom z zamejskega krasa, tolminskim sirom, domačim kruhom in olivami pogostil naš član Miran Komel s soprogo.

Primorske dobrote


Prizorišča niso napolnili le električni avtomobili vseh vrst – že znanim modelom iz prejšnjih let so se tokrat prvič pridružile Škode, marveč tudi stojnice razstavljalcev – ogledati si je bilo moč ponudbo fotovoltaike, električnih skirojev itd.

Polnilne postaje, fotovoltaika,…

Ni manjkala niti “tradicionalna” kava, skuhana na baterijski avtomobilski pogon, zaščitni znak družine Pečjak.

Metron kava

Tudi Marjanovo ozvočenje je poganjal njegov električni avtomobil.

Ozvočenje se napaja iz e-vozila

Prvič na takem srečanju je bil atrakcija tudi električni motocikel.Udeleženci so se razdelili v dve skupini in se odpravili na ogled muzeja bloškega smučanja in nato še v Križno jamo. Popoldne pa je sledilo druženje s pogostitvijo. Za čevapčiče in ostale dobrote so odlično poskrbeli v prostovoljnem gasilskem društvu Nova Vas. Res smo se imeli lepo in videti je bilo, da smo po izolaciji prav potrebovali tako druženje. 

DeMS voda

Načrtov in idej je bilo veliko. Prav vsako dosedanje srečanje je bilo kar prekratko, in želeli smo si povedati še več. Zanimanje za društvo in njegovo poslanstvo ostaja, naš krog se še naprej širi.

Obiskovalci

Še malo statistike. Udeleženci so prevozili do dogodka skupno 2.621 kilometrov in porabili 218 kWh. 

Mnenja udeležencev:

“Še enkrat hvala za odlično organizacijo srečanja v Novi vasi. Vse je štimalo: hrana, pijača, zanimivi ogledi, dovolj časa za druženje, prijetna družba, skratka čista 5!”

Jasna

 

“Lepa organizacija, umirjen dogodek, poučno, veliko izmenjav znanja in mnenj. Skratka lepo je bilo v vaši družbi.”

Miha

“super druženje, odlično organizirano i odlični ljudi. Ponosan sam DeMS član”

Nenad

 

Zahvala našim partnerjem, ki so nas tudi finančno podprli pri stroških organizacije.

Avto Slak d.o.o.

Darijan Skube (Avto Slak), Ignac Završnik (DeMS) in Dušan Lukič (Porsche Slovenija)

Elektronabava d.o.o.

Erik Samida (Elektronabava d.o.o.), Ignac Završnik (DeMS) in Miha Požun (Elektronabava d.o.o.)

Metron

Metron ekipa in Ignac Završnik (DeMS)

Leave a Reply