Prednovoletno srečanje DeMS – pokalo je po šivih!

Prednovoletno srečanje DeMS – pokalo je po šivih!

Stoenajst (111) udeležencev se je včeraj, v petek, 7. decembra, zbralo v restavraciji Golf klub Arboretum, na prednovoletnem srečanju društva DeMS.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik društva, Ignac Završnik, ki je na kratko omenil dosežke letošnjega leta in izzive za prihodnje, nato pa je udeležence nagovorila državna sekretarka na ministrstvu za okolje in prostor, dr. Darja Piciga. Predstavila je prizadevanja ministrstva na področju trajnostne mobilnosti – sofinanciranje inovacijskih projektov iz Sklada za podnebne spremembe v  2019, v 2020 pa že iz večjega Sklada za inovacije EU,  ter zbrane pozvala, da izkoristijo te možnosti.

Društvo šteje več kot stosedemdeset  (170) članov in velik uspeh za društvo je, da je po izjemno dobro obiskanem letošnjem osrednjem dogodku maja v Gozd Martuljku postavilo konec leta še en nov mejnik, rekord po številni udeležbi!

Prednovoletno srečanje je bila idealna priložnost tako za spoznavni večer za nove člane društva (letos smo narasli za celih sto članov), kot tudi za predstavitve znanj s področja e-mobilnosti.

 

Dobrodošlica, Golf Club Arboretum

Novoletna darila

Prvi gosti, ″Early Birds″

Dr. Darja Piciga MOP

Trajnostni energetski krog, Metron

MOJA elektrarna by Enertec

Adrian Ruchini

Polna dvorana

Najprej je starosta slovenske e-mobilnosti in svetovni rekorder v dosegu z enim polnjenjem Andrej Pečjak odpredaval koristne napotke s področja e-mobilnosti za nove uporabnike, nato pa še predstavil trajnostni energetski krog, ki ga, kot celostno rešitev ponuja njegovo podjetje Metron. 

Peter Kumer, direktor podjetja Enertec, je predstavil blagovno znamko Moja elektrarna, rešitev za fotovoltaično samooskrbo z električno energijo, kar je najbolj vroč trend s področja trajnostnega razvoja za dom.

Pred večerjo se nam je predstavil še en svetovni rekorder, Adrian Ruchini in ponazoril, kako je s svojo Teslo S odpeljal 1078 km.

Ob predstavitvah rešitev za samooskrbo se je brž razvila živahna, pozitivno naravnana diskusija, ki se je nadaljevala med večerjo, Izkazalo se je, da bo potrebno organizirati še več takih dogodkov, tako strokovnih posvetov, kot tudi družabnih srečanj.

Med člani in povabljenimi gosti pa ni manjkalo še drugih znanih imen: Tone Gorup iz podjetja NGV, ki je razvilo najhitrejšo električno rolko in z njo jeseni 2015 v Sečovljah prišlo v Guinessovo knjigo rekordov, Roman Sušnik (Emrax), vodilni snovalec elektromotorjev, predstavniki Eko sklada, in mnogi drugi.

Tudi družabno zabavni del je lepo uspel in velik del članov je vztrajal do poznih večernih ur. Obisk je presegel pričakovanja organizacijskega odbora, restavracija Golf kluba je bila komaj dovolj velika, tako da bo društvo DeMS zaradi hitre rasti in vsestranskega zanimanja v prihodnje pred velikimi izzivi.

Z izbiro lokacije je društvo na nek način vrglo tudi rokavico ravnokar izvoljenim občinskim svetnikom in županom okoliških občin Domžale, Trzin, Mengeš; Kamnik, ki so bolj kot ne siva lisa na slovenskem zemljevidu e-polnilnic.

Stanislav Rozman

 

Pridruži se nam. Prijava preko spletnega obrazca, plačilo preko kreditne kartice

eMobilnost za nove uporabnike

Peter Kumer, Stanislav Rozman in Andrej Pečjak

Marjan Božič

Leave a Reply