Okolju prijazna mobilnost z nižjimi stroški vožnje

Okolju prijazna mobilnost z nižjimi stroški vožnje

Dobrih 120 let nazaj je slovenski izumitelj Anton Codelli v Ljubljano pripeljal prvi avtomobil, danes jih je v našem glavnem mestu registriranih že prek sto petdeset tisoč. Ob upoštevanju vseh, ki se vsak dan pripeljejo v Ljubljano, je številka še višja. Ker večino teh avtomobilov poganjajo fosilna goriva, z njimi narašča tudi količina izpustov toplogrednih plinov v ozračje.

Eden od načinov, kako znižati vsaj izpuste toplogrednih plinov, ki nastajajo v transportu, če se že težko odrečemo udobju lastnega jeklenega konjička, je nakup električnega avtomobila. Ker je ljudi, ki razmišljajo na ta način, vse več, je GEN-I pred časom za svoje  obstoječe odjemalce elektrike in zemeljskega plina razvil storitev E-mobilnost, ki poenostavlja uporabo električnih vozil.

E-mobilnost omogoča voznikom enostavno in ugodnejše plačilo uporabe izbranih javnih polnilnih postaj v Sloveniji in na Hrvaškem. V sistem je zaenkrat vključenih 200 polnilnic »Gremo na elektriko« upravljavca Elektro Ljubljana in 150 polnilnic upravljavca Hrvatski Telekom.

Vsi odjemalci GEN-I, ki bi želeli začeti uživati prednosti ene uporabniške kartice, ki ob enkratni registraciji deluje na 350 polnilnicah in omogoča plačevanje polnjenja z mesečnim računom za elektriko ali zemeljski plin, lahko storitev E-mobilnost naročite preko portala Moj GEN-I. Ostali vozniki električnih vozil pa najprej na spletnih straneh GEN-I enostavno opravite menjavo dobavitelja.

Že veste, kam vas bo z električnim avtomobilom vodila vaša naslednja pot? Naj vas s storitvijo E-mobilnost pelje hitreje, ugodneje in z manjšo potrebo po načrtovanju.

https://www.pocenielektrika.si/za-dom/poceni-elektrika/e-mobilnost/

 

Leave a Reply