Idrija in Kidričevo, predstavitev društva DeMS

Idrija in Kidričevo, predstavitev društva DeMS

Čas pred počitnicami je tudi čas prireditev in občinskih praznikov. Društvo DeMS je v zadnjih 10 dnevih sodelovalo na dveh takšnih prireditvah. Prva prireditev je bila 38. festival idrijske čipke druga pa 22. praznik občine Kidričevo. Ne samo lokacije, tudi vreme je bilo čisto nasprotje. Od jasnega in vročega dneva v Idriji, do hladnega in deževnega v Kidričevem.

Idrija

Naši člani predvsem pa članice so bile navdušene nad festivalom. Zanimanje za električna vozila je bilo precejšnje in deljenje osebnih izkušenj članic in članov z obiskovalci festivala je popestrilo festival še z vidika e-mobilnosti. Aktivnost se vidi iz priloženih fotografij, kjer Marjan naredi tudi nadgradnjo Leafa.

EV

Nadgradnja Leafa

Sedem v vrsto

Delitev izkušenj

Informacije iz prve roke

GO TESLA3

Električno kolo

Kidričevo

Drugi konec Slovenije in popolnoma drugačno vreme. V okviru praznika občine Kidričevo smo članice in člani društva predstavili svoja električna vozila in podelili izkušnje z obiskovalci. V vmesnem času je potekal kulturni program. Po kulturnem dogodku pa je na srečo prenehalo deževati in zanimanje obiskovalcev se v je trenutku povečalo. Po dogodku pa pogostitev s pečenim volom in pijačo ter zabavnim programom.

Vsaka predstavitev društva je tudi splošna promocija emobilnosti, ki ima za cilj ozaveščanje širše javnosti ter pospešiti prehod na nizkoogljično družbo na področju prometa. Po mojem osebnem mnenju nam to tudi uspeva, saj se število električnih vozil eksponentno povečuje iz leta v leto.

Zapisal
Ignac Završnik

Po dežju posije sonce

Pogled od zadaj

Kljub dežju je zanimanje

Dežnik obvezna oprema

Dvorana Kidričevo

Vreme se izboljšuje

Leave a Reply