DeMS v Borovnici na otvoritvi P+R

DeMS v Borovnici na otvoritvi P+R

Sredina septembra je čas, ko so dogodki na temo trajnostne mobilnosti še posebej aktualni. V Borovnici se niso ustrašili virusa in sprejeli izziv, ter svoj, že tradicionalni dogodek organizirali varno in v skladu s priporočili.

DeMS na otvoritvi P & R


Tako smo se člani društva DeMS v soboto, 12. septembra odpravili v Borovnico, kjer so ponovno pripravili pester in izviren program. Na voljo je bil preizkus električnih koles in skirojev, med mladimi je bilo izjemno zanimanje za preizkus montažnega “pumptracka”, na katerem so cel vikend nato izvajali vragolije. Po svečani otvoritvi P+R parkirišča smo lahko preizkusili el. polnjenje, člani DeMS pa smo bili z vozili tudi na voljo obiskovalcem za morebiten preizkus.

Piko na i so pristavili kolesarji starodobniki.

Kolesarji starodobniki

 
Manjkala ni niti delavnica za kolesa, kjer je bilo moč obnoviti svoje staro kolo ali ga okrasiti, pa seveda poligon spretnostne vožnje ter spoznavanje prometnih znakov in pravil, sledil je kolesarski izlet do gostišča Pekel.
Večina dogodkov je bila usmerjena k najmlajšim in zazrta v (trajnostno-mobilno) prihodnost, s poudarkom na kombinirani uporabi železnice, koles ter souporabi avtomobilov.

Jutranjo meglo je pregnalo sonce

Leave a Reply