Slovenska predstavitev Volkswagen ID.3

Slovenska predstavitev Volkswagen ID.3

Slovenska predstavitev EV Volkswagen ID.3 je potekala 3 in 4 decembra v prostorih Viba filma.

Vhod

Ob prihodu, nas je na odru pričakal zakrit ID.3, 4 veliki zasloni pa so v slogu največjih predstavitev, prikazovale ID.3 čustva.

Kdo sem ?

Direktor skupine Volkswagen in direktor prodaje vozil Volkswagen, sta vodila predstavitev avtomobilov, kjer so razkrili okviren terminski plan proizvodnje naročanja in seveda cenik, ter glavne tehnične specifikacije.

Sledila je zvezda večera, odkritev ID.3.

ID.3

Predstavljen avto je izviral iz predserijske proizvodnje in redne ponudbe, se pravi ne 1st Edition Serije.

Sledila je predstavitev glavnih značilnosti serije 1st edition in predstavitvijo cene. 1st Edition bon a voljo v treh opremah, brez možnosti donaročanja dodatne opreme po cenah od 40.000 eur do 50.000 eur za najbolje opremljeno različico, vse tri pa s kapaciteto neto 58 kwh. Vsem trem različima z Slovenski trg pa je skupno, da ni mogoče donaročiti toplotne črpalke.

Kupci, ki so rezervirali 1st edition, bodo lahko potrdili svojo naročilo v Januarju 2020 in izbrane avtomobile prejeli v začetku poletja 2020.

Ostali kupci, bodo lahko avto naročili v mesecu Februarju 2020 in avto dobili do konca poletja 2020. V februarju bo torej mogoče naročiti tudi avtomobil z manjšo 45 kwh veliko baterijo in večjo 77 kwh veliko baterijo. Pri največji bateriji pa pozor, avto je zaradi omejitve teže le 4 sedežnik, ostale verzije s srednjo in manjšo baterijo pa 5 sedežniki. Spisek dodatne opreme še ni na voljo, so pa na Volkswagnu potrdili, da bo toplotno črpalko mogoče naročiti pri verzijah, ki niso 1st Edition.

Dosegi

Po predstavitvi detajlov in cen, se je avto prenehal vrteti pred našimi očmi in se ustavil za vstop v svet ID.3.

Pogled z druge strani
Pogled v notranjost

Ob prijetnem druženju, smo lahko poizkusili dobrote kulinarične hiše Jezeršek, katerih okus je še dolgo ostajal na naših burbončicah.

Jezeršek

Simon Zgonc

Leave a Reply