Podpornik DeMS-a Avant car se predstavi

Podpornik DeMS-a Avant car se predstavi

Podjetje Avant car je podpornik DeMS-a že od same ustanovitve. Odločili smo se, da ga obiščemo in predstavimo njegovo dejavnost.

Usmerjeni v trajnostno mobilnost

Avant car, ki je letos praznoval dvajseto obletnico svoje ustanovitve, je danes vodilni slovenski ponudnik mobilnosti s storitvami upravljanja voznih parkov, kratkoročnih najemov, souporabe vozil in najema vozil z voznikom. Med vozili, ki jih ima to podjetje tačas v svoji floti, delež popolnoma električnih znaša že prek 30 odstotkov, s čimer je podjetje na področju zasledovanja trajnostne mobilnosti eno vodilnih tudi v globalnem merilu.

To slovensko podjetje je poleg domačega prisotno tudi na hrvaškem in makedonskem trgu, s čimer je njegova dejavnost vse bolj mednarodna. V vseh treh državah upravlja s prek 3500 vozili, doslej pa je storitve zagotovilo že prek 400 podjetjem. Ko govorimo o kratkoročnih najemih, je vozila zagotovilo strankam iz več kot sto različnih držav sveta.

Gre torej za pionirja e-mobilnosti v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem: Podjetje Avant car namreč že desetletje aktivno soustvarja sisteme trajnostne mobilnosti. Že leta 2013 so se njegovi floti pridružili prvi primerki Nissanovega električnega modela Leaf ter prvi Teslini Modeli S, obenem pa je sodelovalo pri postavitvi prvih dveh Teslinih superchargerjev pri nas – v Ljubljani in na Kozini.

Celovit razvoj električne mobilnosti danes zajema postavljanje polnilne infrastrukture, ozaveščanje javnosti, ponudbo širokega in raznolikega nabora električnih vozil, oblikovanje inovativnih storitev (npr. souporaba 100 % električnih vozil Avant2Go) in uporabo obnovljivih virov energije za svojo dejavnost.

Plod lastnega razvoja: Sistem souporabe 100 % električnih vozil

Leta 2016 je Avant car javnosti v Ljubljani predstavil lasten sistem souporabe 100 % električnih vozil Avant2Go. Gre za enega glavnih globalnih trendov na področju okolju prijazne mobilnosti, ki ima danes v Sloveniji že skoraj 50 tisoč registriranih uporabnikov. Storitev Avant2Go je poleg Ljubljane danes na voljo tudi v Mariboru, Kranju, Novem mestu in Murski Soboti in trenutno zajema skoraj 500 sodobnih električnih vozil vodilnih svetovnih proizvajalcev (Peugeot, Renault, Volkswagen, BMW, Fiat, Smart, Opel), ki so dostopna na več kot 180 prevzemno-vračilnih lokacijah.

Storitev Avant2Go je dosegljiva 24/7, uporabniki pa cenijo njeno preprosto uporabo, saj prav vsi koraki najema avtomobila potekajo prek pametnega telefona (rezervacija, odklepanje, zaklepanje in zaključek rezervacije). Uporabniki za vozilo plačajo le tedaj, ko ga dejansko uporabljajo, kar je ključna razlika v primerjavi z lastniškim vozilom, ki stroške povzroča tudi ob neuporabi. Storitev je torej dosegljiva širokemu krogu ljudi, med uporabniki pa je poleg fizičnih oseb že (vse daljša) vrsta slovenskih ministrstev, občin, organizacij in podjetij različnih velikosti in panog.

V zadnjem letu je bila flota vozil Avant2Go prvič dopolnjena tudi z električnimi dostavniki, ki so uporabnikom za prevoze nakupov večjih dimenzij in količin vselej na voljo na območju ljubljanskega poslovno-nakupovalnega središča BTC.

Številni uporabniki so po zaslugi storitve Avant2Go odpravili potrebo po drugem ali tretjem lastniškem vozilu na domačem dvorišču, za vse več uporabnikov (predvsem za tiste iz mestnih središč in brez lastnega parkirnega mesta) pa vozila Avant2Go predstavljajo tudi že prvi oziroma edini avto. Uporabniki se z vozili Avant2Go namreč vozijo tudi na dnevne in večdnevne izlete po Sloveniji ter celo na letni dopust. Ena izmed zelo priljubljenih možnosti so namreč dnevni najemi vozil, kjer lahko vozilo uporabljate 24 ur po fiksni, vnaprej določeni ceni.

Zapisal Marko Logonder

Leave a Reply