Električna vozila v Sloveniji

Električna vozila v Sloveniji

Na povabilo Lucjana Batista iz Društva ljubiteljev starodobnih vozil –  Oldtimer klub Postojna smo organizirali predavanje z naslovom “Električna vozila v Sloveniji”. 

vir: https://www.postojna.si/objava/297460

V sredo, 23.septembra 2020 je društvo OC Postojna, navkljub neprijaznim razmeram glede Covida 19,  organiziralo zanimivo predavaje  ELEKTRIČNA VOZILA V SLOVENIJI. Predavanje je potekalo po zahtevanih predpisih NIJZ-ja.

Predavatelj g. Ignac Završnik, predsednik Društva E mobilnost Slovenije je v dvorani Podjetniškega inkubatorja, slikovito in plastično ponazoril praktično uporabo in razvoj električnega vozila. Poudarek je bil  na polnilni infrastrukturi v Sloveniji in Evropi.  Da je bila tema zanimiva, se je pokazalo po zaključku predavanja, ko gospoda Završnika obiskovalci skoraj niso spustili domov ter mu zastavljali še veliko dodatnih vprašanj.

Da so električna vozila naša prihodnost, se počasi zavedamo vsi. S takimi predavanji pa želi OC Postojna še bolj  ozaveščati prehod v nizko ogljično družbo, ki je naša edina prihodnost.

Zahvala vsem za obisk tega  zelo zanimivega  predavanja, še posebej  gospodu Lucjanu Batisti. 

tekst: OC Postojna Iztok Bekš

foto: Atelje Postojna

 

 

Leave a Reply