Petrol pobarval rdeče še zadnjo belo liso

Petrol pobarval rdeče še zadnjo belo liso

Slovenska mreža avtocestnih hitrih polnilnic je upihnila dve svečki na rojstnodnevni torti. Danes ne bom pisal o tem, ali je bila investicija optimalno izkoriščena. Vsi vemo, da imamo člani društva kar precej pripomb glede sistema in zaračunavanja uporabe dva milijona vredne infrastrukture.

Pred nekaj dnevi smo si oddahnili mnogi. Ljubljančani, ki imajo vikend na Dolenjskem ali v Beli Krajini, prebivalci jugovzhodne Slovenije na delu v Ljubljani in vsi drugi, ki z električnimi vozili uporabljamo dolenjski krak avtocestnega križa. Doslej največja, 68 kilometerska razdalja med sosednjima hitrima polnilnicama (Starine pri Otočcu – Ljubljana Barje), se je razpolovila.

Petrol je izpolnil obljubo. V Ivančni Gorici je postavil in predal uporabi hitro polnilno postajo. Lega je odlična, saj je Petrolov servis tik ob avtocesti, pa vendar ni del nje. Tako je zlahka dostopna za vozila z in brez vinjet. Ivančna Gorica leži na dokaj pomembnem razpotju, kjer se z glavne smeri Ljubljana – Zagreb odcepijo poti proti Beli in Suhi Krajini ter Zasavju. Tako številnim, ki potujejo v omenjene pokrajine, ne bo potrebno zaradi obiska polnilnice narediti niti enega dodatnega kilometra s svoje poti. Polnilnica, oblečena v Petrolovo rdečo, leži na severni strani bencinskega servisa, v neposredni bližini trgovine Hofer. Lučaj stran so še drugi trgovski centri in knjižnica. Nakupovanje bo tako verjetno najpogostejše opravilo na polno baterijo čakajočih voznikov.

Vozniki električnih vozil se veselimo nove pridobitve. Če nam je Miklavž prinesel polnilnico, nam bo morda Božiček podaril željeni način uporabe, obračuna in plačevanja? Morda bo katera od polnilnic dobila nadstrešek? Kdo ve, morda nam na Dunajski 50 pripravljajo še kakšno pozitivno presenečenje.