Otvoritev polnilnih postaj v občini Destrnik

Otvoritev polnilnih postaj v občini Destrnik

Tudi tokrat smo se člani DeMS-a izkazali in se v lepem številu udeležili svečane otvoritve novih polnilnih postaj v občini Destrnik. Občina  je uspešno kandidirala na javnem pozivu Eko sklada za nepovratne finančne spodbude občinam na zavarovanih območjih Natura 2000 in postavila dve javni polnilnici.

Pred otvoritvijo
Tesla destinacijski polnilnici

 

Ena izmed njih je na Turistični kmetiji Lovrec v Jiršovcih, druga pri Gasilskem domu v Destrniku. Prav pri tej je potekala slavnostna otvoritev, kjer sta trak prerezala župan  Franc Pukšič in predsednik DeMS-a  Ignac Završnik. Na otvoritev je večina udeležence prišla z električnimi vozili, vključno z županom.

Otvoritev
Zanimanje

 

Kot zanimivost naj omenimo, da je občina izbrala drugačen pristop in uporabila po dve Tesla polnilnici, ki delujejo po principu “priključi in polni” ter so opremljene s kablom in konektorjem tip 2. Seveda smo člani za širjenje e-mobilnosti opravili tudi nekaj testnih voženj z obiskovalci in vozila tudi razkazali. Kot običajno je tudi tokrat posebno pozornost pritegnilo vozilo znamke Tesla 3.

Na poti
Druga lokacija

 

Po končani svečani otvoritvi smo bili povabljeni na pogostitev na Turistično kmetijo Lovrec, kjer so nas razvajali z domačimi dobrotami in napitki. Večer smo zaključili v prijetnem pogovoru z  županom o širjenju polnilne infrastrukture v občini.

Pogostitev
Domače dobrote

 

Zapisal

Boštjan Završnik

Leave a Reply