Otvoritev polnilne postaje v Čedadu /  Cividale del Friuli

Otvoritev polnilne postaje v Čedadu / Cividale del Friuli

Na povabilo »FVG Zero Emissions« smo se, s pomočjo našega člana Marjana Božiča, ki je v društvu odgovoren za sodelovanje na dogodkih, organizirano udeležili otvoritve polnilne postaje pri naših zahodnih sosedih.

Število članov našega društva narašča, zato so tudi udeležbe dogodkov čedalje bolje obiskane. Ker prihajamo iz vseh koncev Slovenije, smo se dobili v Novi Gorici pri javni polnilni postaji. Vsi drugačni, vendar vsi enaki v načinu pogona vozila (e-Punto, e-Up, e-Golf, Zoe, Smart EV, e-Astra, Soul EV).

Po krajši 34 kilometrski poti, smo prispeli na Piazza Duomo, 33043 Cividale del Friuli UD, Italija. Glede na celotno število električnih vozil smo predstavljali približno 40 % vseh električnih vozil.

Organizator nas je vse udeležence iz Slovenije povabil na klasično italijansko kavo v center mesta. S pomočjo naših primorskih članov smo premostili jezikovne ovire in se prepoznali v skupnih ciljih, ki so neodvisni od naše narodne pripadnosti. Izmenjali smo si ideje in naše italijanske prijatelje povabili na naše tradicionalno 5. Mednarodno srečanje Društva e-Mobilnost Slovenija v Gozd Martuljku. Odzivi so bili dobri in ponovno se bomo videli v Sloveniji.

Otvoritev polnilne postaje je bila uradno zaključena in preostanek obiska je potekal v živahni debati na osrednjem trgu. Družijo nas mnoge teme s področja e-mobilnosti. Priznati pa je treba, da smo jih presenetili z množičnostjo obiska in številom svojih članov ter strokovno podkovanostjo posameznikov v našem društvu.

Ne glede na to, da še nimamo dvojezične spletne strani in je razumljivost naših zapisov možna samo preko uporabe Google prevajalnika, se bodo mnogi izmed njih pridružili našemu društvu.

Benvenuti amici.

Zapisal:
Ignac Završnik

Naši člani testirajo polnilno postajo pred uradno otvoritvijo

Sončno vreme

Hudičev most

Pogled na Matajur in Krn

Comments are closed.