Evropski teden trajnostne mobilnosti 16-22.9.2016 in DEMS

Evropski teden trajnostne mobilnosti 16-22.9.2016 in DEMS

Picture

Ljubljana
Ljubljana 17.9.2016

Evropski teden trajnostne mobilnosti je za člane društva DEMS minil v delovnem vzdušju. Vse se je začelo s sobotnim ECOmeet dogodkom v Ljubljani. Glede na lansko leto je treba priznati, da je bilo tako udeležencev kot obiskovalcev precej več. Zadeve na področju trajnostne mobilnosti se premikajo na bolje.
PictureBrežice

Brežice 22. 9. 2016
Naslednji dogodki so se zvrstili v četrtek, 22. 9. 2016. Jutro se je začelo z obiskom središča Brežic.

Predstavitev električnega vozila in polnilne postaje za električna vozila učencem bližnjih osnovnih šol je potekalo s pomočjo Štefa, ki je otrokom predstavil tematiko. Člani DEMS-a smo sodelovali pri prikazu priklopu električnega vozila na polnilno postajo.​V razgovoru z odgovornimi na občini smo podali svoje mnenje o prihodnjih postavitvah javnih polnilnih mest in tudi izrazili pripravljenost na prihodnje sodelovanje.


Picture

Brežice

Picture

Brežice

PictureTrebnje

Trebnje 22. 9. 2016
Pri nadaljevanju poti do Trebnjega smo na hitri polnilni postaji naleteli na problem delovanja. Po usklajevanju s podporno službo Petrola smo lahko napolnili vozilo in nadaljevali pot. V središču Trebnjega smo z domačimi naredili nekaj testnih voženj in seveda pod budnim očesom moža postave demonstrirali pospeške električnega vozila. Župan je zagotovil, da občina načrtuje nakup električnih vozil in postavitev polnilnih postaj za električna vozila.

PictureMedvode

Medvode 22. 9. 2016
Naslednja točka naše aktivnosti tega dne je bil dogodek v Medvodah. Obiskovalcev ni bilo veliko, medijska podpora pa je bila v obliki intervjuja. Zvečer je sledilo predavanje, ki se je zaključilo z razpravo, ki je trajala do večernih ur. V občini prav tako razmišljajo o nakupu električnih vozil za službene potrebe.​Pred predavanjem smo se seveda priklopili na javno polnilno postajo, ki stoji pred občino Medvode.


PictureStarše

Starše 24. 9. 2016
V soboto smo bili povabljeni na dogodek »Pozdrav jeseni« v občino Starše. Po toplem sprejemu gostiteljev smo se v povorki z ostalimi vozili popeljali preko središča kraja Starše. Po končani povorki je sledila debata o e-mobilnosti, med drugim smo si ogledali tudi električni avtobus domače izdelave.​Organizator nam je tudi omogočil polnitev električnih vozil, za prihodnost pa načrtujejo postavitev javnih polnilnih postaj.