Kje je auspuh?

Picture

Evropski teden mobilnosti je odlična priložnost, da tudi množice najmlajših seznanimo z nam vsakdanjimi, njim pa eksotičnimi vozili. Prireditev v Trebnjem in stojnico DEVSa so organizirano obiskale številne skupine trebanjskega vrtca, prvošolci in devetošolci. Na delavnici so otroci skozi igro spoznavali razlike med navadnimi in električnimi avtomobili. Iskali so izpušno cev in odprtino za točenje goriva, se vozili v električnem avtomobilu in navdušeni ugotavljali udobje tihe in mirne vožnje.

Zelo zanimivo jih je bilo opazovati, kako so navdušeno reševali naloge, žareli med vožnjo in nanizali dooolgo vrsto domiselnih vprašanj. Tudi vzgojiteljice in učitelji so se preizkusili v vožnji električnega avtomobila ter kolesa. Večinoma presenečeni nad prijetno izkušnjo in z novimi spoznanji o prednostih e-vozil so začeli resno razmišljati o pravilni izbiri naslednjega konjiča.

Pohvala in zahvala občini Trebnje za odlično organizirano prireditev in izkazano gostoljubje. Z veseljem vam bomo pomagali pri vaših nadaljnih korakih v smer čistejšega prometa.​

DM