Zeleni avtomobili v letu 2020: vpliv na potrošnike ter vloga države in EU

Zeleni avtomobili v letu 2020: vpliv na potrošnike ter vloga države in EU

 

S strani “Zveze potrošnikov Slovenije” smo dobili spodnje vabilo:

Vljudno vas vabimo, da se udeležite posveta »Zeleni avtomobili v letu 2020: vpliv na potrošnike ter vloga države in EU«, na katerem bomo z različnih vidikov skušali čimbolj konkretno odgovoriti na vprašanja: Kaj in kako se bomo vozili v bližnji prihodnosti? So avtomobili z nizkimi izpusti realnost ali le želja? 

Posvet z okroglo mizo bo v sredo, 18. oktobra 2017 ob 17h 
v Hiši Evropske unije v Ljubljani, Dunajska 20.Program

Na dogodku bomo poskušali osvetliti vpliv, ki ga bo imela na potrošnike vse bolj prisotna nova generacija avtomobilov z nizkimi izpusti. Med drugim bomo predstavili ugotovitve poročila »Low Carbon Cars in the 2020s« ter skušali najti odgovor na vprašanje, kaj lahko posamezne države oziroma celotna EU, a tudi avtomobilska industrija in ponudniki storitev storijo, da bo potrošnikom prehod na avtomobile z nizkim izpustom čimbolj prijazen. Posebej se bomo dotaknili tudi morebitnih ovir, ki preprečujejo večji razmah avtomobilov z nizkimi izpusti v Sloveniji in širše v srednji in vzhodni Evropi. 

Okrogla miza bo potekala v organizaciji Evropske potrošniške organizacije BEUC in Zveze potrošnikov Slovenije, na njej pa bodo sodelovali predstavniki potrošniških in okoljskih organizacij, pristojnega ministrstva, predstavniki industrije in storitev sodobne mobilnosti. 

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku s sprotnim prevajanjem. 

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa vas prosimo, da se nanj prijavite na tej povezavi http://bit.ly/2z8Kd8Q.

Zveza potrošnikov Slovenije
Frankopanska 5 
SI – 1000  Ljubljana