Vabimo na pogovor o “Mitih in resnicah slovenske poti v družbo trajnostne mobilnosti” v petek, 1.9. ob 19. uri v kulturnem domu v Stični

Vabimo na pogovor o “Mitih in resnicah slovenske poti v družbo trajnostne mobilnosti” v petek, 1.9. ob 19. uri v kulturnem domu v Stični

 

Člane DEMSa in vse ostale, ki vas trajnostna mobilnost, predvsem pa e-mobilnost zanima, vabimo na pogovor s poznavalci in pospeševalci slovenske tranzicije v brezogljično družbo na področju prometa. Svoje poglede nam bosta predstavila g. Andrej Pečjak iz Inštituta Metron in g. Teodor Bunta iz Zavoda Zadihaj.  

Predstavili bomo prerez današnjega stanja in zamisli o učinkovitem prehodu na elektriko kot poglaviten energent v prometu. Predvsem bo tekla beseda o številnih zmotah in neupravičenih strahovih, ki se še vedno, čeprav redkeje, pojavljajo v javnosti. Osredotočili se bomo predvsem na nekatere temeljne kamne nove mobilnosti:

  • vozila, njihove cene in (ne)pripravljenost proizvajalcev na proizvodnjo učinkovitih in konkurenčnih e-vozil
  • “pametna” polnilna infrastruktura, kaj jo dela “pametno” in za kakšno ceno
  • energetsko omrežje in njegove zmogljivosti
  • energetska samooskrba in e-mobilnost (kombinacija domače elektrarne, baterijskih shranjevalnikov energije in električnih vozil)

Po okrogli mizi, ki bo predvidoma trajala do največ ene ure, bomo odgovarjali na vprašanja in pobude, dogodek pa bomo zaključili s splošno debato o temi.

Pogovor bomo izvedli v okviru letošnjega Zero Toura.