Pridi in izkusi e-mobilnost in zeleni turizem skozi lastno izkušnjo

Pridi in izkusi e-mobilnost in zeleni turizem skozi lastno izkušnjo

 

Dogodek Zero Tour 2017, ki bo potekal danes, v petek, 1. in nedeljo, 17. septembra v Stični, je avtomobilska, turistična in rekreativna prireditev, ki združuje uporabnike električnih vozil in vse, ki želijo v prihodnje vstopiti v svet e-mobilnosti. Delili bomo svoje vsakodnevne izkušnje, prednosti in izzive, ki jih prinaša slovenska realnost, obiskovalci pa boste lahko električna vozila tudi preizkusili.

Prireditev Zero Tour 2017 se začne z zborom udeležencev danes ob 17.00 pred samostanom Stična. Po krajši vožnji z ogledom zanimivosti v okolici bo ob 19. uri sledila okrogla miza z naslovom Miti in resnice slovenske poti v družbo trajnostne mobilnosti, na kateri bosta sodelovala tudi slovenski inovator in pionir e-mobilnosti Andrej Pečjak iz inštituta Metron ter direktor Zavoda Zadihaj Teo Bunta, ki se ukvarja z raziskovanjem in promocijo rešitev s področja trajne mobilnosti.

Drugi del dogodka se zaradi slabe vremenske napovedi s sobote, 2. prestavi na nedeljo, 17. septembra. Karavana električnih vozil se bo zbrala pred stiškim samostanom in se podala na turistično vožnjo in obiskala znamenite in bolj skrite, a nič manj lepe kotičke v soseščini.

Tudi za vse zainteresirane bo prostih nekaj sedežev v električnih avtomobilih in lahko bodo v praksi izkusili sinergijo e-mobilnosti in zelenega turizma. Po 16. uri bomo omogočili preizkus različnih električnih vozil.

Celoten dogodek sledi Zero Waste konceptu okolju prijaznega zelenega turizma, ki uporablja le lokalne vire in ne ustvarja nepotrebnih odpadkov. 

Dogodek podpirajo Turistična zveza Slovenije, Občina Ivančna Gorica, Društvo za električna vozila DEVS ter pokrovitelji Ecetera d.o.o., Metron Inštitut in Dmpro d.o.o.
 

Vse o dogodku si lahko prebereš tukaj, prijave zbiramo tu, nekaj utrinkov z lanskega pa najdeš v video posnetku.