Zimska pot do Stuttgarta

Zimska pot do Stuttgarta

Februarja v Stuttgart? Top, seveda greva z EVjem. Soul je bil že v Duselldorfu, torej do bližjega Stuttgarta ne bo težava. Je pa razlika, letos je precej bolj hladno. Bo šlo. Bo!

Malo sem naplaniral polnilnice in sva šla. Najprej Avstrija, ne bo težava saj je Lidl postavil veliko polnilnic ob trgovinah. Govorim o hitrih DC polnilnicah. No, prvi problem, ko je Lidl zaprt, ne delujejo. Izhod v sili je bil Kelag. In ravno ta teden je free. Top. Nato pa v nemogočih razmerah -16C iz 500nmv na 1350nmv, skozi tunele v Salzburg. Baterijo je kar pobiralo, brez postanka ni šlo. Spust proti Nemčiji je bil vsekakor bolj prijeten. Sledil je mini zajtrk v Lidlu in naprej pot v Nemčijo.

Polnilnic v Nemčiji je veliko, malo manj je takih, ki nič ne računajo. So pa. Ena taka je tudi ob Olimpija Centru v Munchenu, tam se lahko na enkrat polnijo trije avti. Nujno se je bilo treba ustavit. Deluje bp! Soul se je polnil celo nekaj hitreje kot drugje. Superca. Skok do WCja in že gremo dalje.

Edino težavo sva občutila v Ulmu, kjer je edina polnilnica v Ikeji, dve sta, vendar sta bili obe zasedeni. Parkirana sta bila dva Zoeja, ker oba ne moreta polnit, sem mislil, da ne bo težave in se bo eden umaknil. No, lastnik tega nikakor ni hotel razumeti in se umakniti. OK, na PlugSheru je še ena polnilnica, ne daleč stran, greva tja. Kia servis … baje Nissani vsi polnijo na servisih, torej ne bo težav… Kje pa! Niso hoteli niti slišati, da bi priklopila. Rešitev, nazaj k Ikei, tam pa še kar isti Zoe, na srečo sva izkoristila ženine pogajalske sposobnosti in to pot je razumel in se je umaknil, da sva lahko priklopila na prazno CHAdemo ročko. Na koncu vse dobro, plus večerja v Ikeji.

Skupaj je bilo osem polnjenj v eno smer. Pot nazaj je potekala precej bolj mirno, temperatura je bila ves čas nad nič, domet zaradi tega daljši. Čakanja je bilo malo, avto se je napolnil, ko sva skočila na wc ali v trgovino.

Je bila pot z EVjem časovno daljša kot z dizlom? Je, približno 3-4 ure več. Mi je žal? Ne! Če bi šel z dizlom, bi ravno tako porabil cel dan, bi pač prej prišel.

PS: Takole je pa najino pot videla moja žena.  link na FB objavo

PPS: Strošek za elektrone je 8 € z DDV.

 

Comments are closed.