Logarska dolina praznuje dan trajnostne mobilnosti

Ja, se nas je kar nekaj nabralo.
Čudovito vreme in še lepša kulisa gora in zelenja so nas pozdravili v jutranjih urah pri TICu v Logarski dolini. Hitro smo se priključili na Metronovo polnilno postajo in najprej preizkusili kolesa z električnimi pomožnimi motorji (pedelec), ki jih v TICu izposojajo gostom.

Simon in Andrej sta zaradi pomanjkanja polnilnih mest dokazala svoje mojstrstvo in sestavila dve dodatni vtičnici iz industrijskega 64A kabla, da sta se lahko tudi oba Leafa polnila.

Prireditelji so se izkazali z zelo okusnim kosilom.

fotogalerija

Andrej je obiskovalcem pripravil zelo zanimivo predavanje o nujnosti prehoda na trajnostno mobilnost. Nekateri obiskovalci so se podali na pohode, izlet, drugi pa so ostali pri TICu in se pogovarjali z nami in ostalimi razstavljalci, ki so predstavljali svoja električna kolesa, prisoten pa je bil tudi testni Renault Zoe, ki smo ga seveda vsi preizkusili na krožni cesti po dolini.

Gostitelji so nam pripravili okusno kosilo, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Po 14. uri je bilo obiskovalcev vse manj, zato smo tudi naše napolnjene konjiče počasi usmerili v dolino in se razšli.

Dogodek je bil pravi praznik e-mobilnosti, ki ga znajo kot le malokje začiniti s svojo gostoljubnostjo turistični delavci Logarske doline. Hvala vsem za zelo prijeten dan.

DM