DEMS pomaga tlakovati pot e-mobilnosti v Ilirski Bistrici

DEMS pomaga tlakovati pot e-mobilnosti v Ilirski Bistrici

 

Ilirska Bistrica kljub pomembni legi ob glavni prometnici med Postojno in Reko še vedno spada med vse bolj redke slovenske občine brez javne polnilne postaje. Na otvoritvi velikega javnega parkirišča je na željo organizatorja DEMS predstavljal e-mobilnost kot rešitev sodobnih prometnih zagat ter omogočil občanom izkušnjo vožnje z EV.
Predstavnika DEMSa sva odgovarjala na številna vprašanja in zapeljala radovedne na vožnjo po mestu. Predstavniku občine sva predstavila najbolj uporabne in cenovno ugodne rešitve pri načrtovani postavitvi polnilne infrastrukture ter ponudila nadaljno pomoč DEMSa pri tovrstnih korakih občine v prihodnje. 

Opažamo, da nas vse pogosteje ustanove, lokalne skupnosti in podjetja prosijo za pomoč in svetovanje pri pripravi razpisov in pri načrtovanju investicij v infrastrukturo in elektrifikacijo voznega parka. Investitorjem pomagamo zagotoviti, da se pretekle zgrešene, pogosto predrage investicije v polnilno infrastrukturo, ne bodo ponavljale.

DEMS zagovarja čimbolj preproste, poceni rešitve, ki omogočajo uporabo brez identifikacije, brez stroškov upravljalcev, brez dodatnih mesečnih stroškov za priključno moč. Uporabniki potrebujemo polnilne postaje, ki so zanesljive, podpirajo vse modele vozil, ne zahtevajo nerodnega iskanja in pridobivanja identifikacijskih kartic in zaradi nizke cene omogočajo postavitev večjega števila polnilnih postaj.

​David Mrvar