Nemčija opušča identifikacijo z RFID karticami na polnilnih postajah

Nemčija opušča identifikacijo z RFID karticami na polnilnih postajah

Hitra polnilna postaja v Nemčiji

DEMS si zadnje čase močno prizadeva, da bi slovenski investitorji umeščali uporabnikom prijazno polnilno infrastrukturo. Kup ID kartic, jaz osebno jih s seboj prevažam 11, k temu gotovo ne pripomore. Če uporabljamo polnilnice v tujini, postane iskanje in pridobivanje raznovrstnih kartic prava mora. Gotovo si nihče ne želi takšne e-mobilnosti.

Vedno smo podpirali ad-hoc polnjenje ali pa spletno in telefonsko registracijo in prijavo na polnilnicah. Da gredo naša prizadevanja v pravo smer, potrjuje tudi novica iz Nemčije, kjer je zvezni parlament predvčerajšnjim potrdil spremembe pravil o standardih delovanja e-polnilnic. Posledica bo uporabnikom prijazna infrastruktura, saj se uzakonja Plug&charge sistem, tudi če uporabnik nima pogodbe z lastnikom ali upravljalcem infrastrukture. Poleg omenjenega je dovoljen še sistem obračuna in plačila z gotovino in s prijavo ter plačevanjem s pomočjo spletnih portalov. Kot plačilno sredstvo se omenjata predvsem plačilne kartice in Paypal.

Upamo, da se bo novost hitro prijela tudi pri nas in se bomo čimprej poslovili od zbirke kartic. Tako bo uporaba polnilnih postaj v Sloveniji za nas, predvsem pa za obiskovalce iz tujine povsem preprosta, pa čeprav ne tudi cenejša. Nič več stresnega naročanja in čakanja na kartice.

vir

zapisal: David Mrvar