Moj Ioniq @Robinhood

Moj Ioniq @Robinhood

Da še jaz opišem svojo trnovo pot do EVja. Na testu sem imel Ioniqa in BMW i3, Golfa pa nočejo prodajati razen TDIjev.
Ioniq EV
Prvega sem dobil na test Ioniqa ampak samo za dve ure. Avto se mi je dopadel ker ne kriči, da je električar in da je drugačen pod pokrovom. Rekel bi da je čisto normalen spodoben družinski avto v rangu kake Astre ali Golfa. Prvič se mi je zdel prenatlačen z gadgeti ker sem ga imel premalo časa, da bi lahko stestiral vse… vožnja solidna brez pripomb razen enega črička nekje… Na koncu kratek pogovor s prodajalcem, ki mi je znal vse odgovoriti in sem bil načeloma zadovoljen.

 

BMW i3
Drugi krog je bil test BMW i3. Kar se tiče prodaje, informacij in celotne izkušnje na poti do testne vožnje organiziranosti in tako naprej mislim da je BMW kar nekaj svetlobnih let pred ostalimi – konkretno salon v Kristalni palači… Avtek mi je bil krasen za vozit, risal nasmeh na obraz med vožnjo in res sem se dobro počutil v njemu. Po praktičnosti pa šepa ker je prtljažni prostor spredaj za enga six packa zadaj pa za dva. Skratka velik minus garancija. Potem sem se menil z nemci ki so imeli enega na zalogi s podaljšano garancijo. Zadevo sem že rezerviral ampak se je lastnik odločil, da ga bo sinkotu podaril za rojstni dan in mi vrnil aro (že nekaj časa posl.sodelujemo tako da ni nikakršne zamere je bilo sporazumno ker je lepo prosil…biznis je biznis takle mamo).
Novi Golf EV
Tako sem veselo odpeketal še na Verovškovo kjer naj bi prodajali enega novega Golfa za katerega nihče ni vedel kje je in kdo ga ima in zakaj so tam za šalterjem in zakaj je ta avto objavljen na avtonetu. Dobil sem eno brezvezno ponudbo z nekim popustom in obljubo, da me pokličejo na testno vožnjo ko ugotovijo zakaj je zemlja okrogla.Do danes niso ugotovili kaj je narobe z zemljo…
Ioniq EV
Tako je ostala logična odločitev, da se zapeljem na Hyundaia zrihtam daljšo testno vožnjo, katero so mi dali in bil sem prodan! Obljubili so mi še simbolično ceno najema za ICE če ga bom kdaj potreboval za daljšo vožnjo to je pa to. All in all – zelo zadovoljen.
Več v naslednjih dneh…