Hyundai KONA electric

Home / Hyundai KONA electric

Forumi Vozila na električni pogon Hyundai KONA electric

Pregleduje 0 odgovor na temo
 • Avtor
  Prispevki
  • #18960
   Blaz Hrovat
   Participant

    No pa je prisel cas za testno voznjo zelo pricakovane Kone electric. Dobil sem jo na test za 1uro, kajti povprasevanje je nenormalno. Pa zacnimo…

    Hyundai KONA electric z 64kw baterijo vodno hlajeno z 204konji katera zmore do 100kmh v 7 sekundah. Vizualno zelo lep mini suv in za moj okus sprednja maska veliko lepsa od ICE. Na zunanjosti me motijo samo plasticne obrobe katere niso v barvi avta in jih je veliko. Notranjost na prvi pogled zelo kakovostna se posabaj srednja konzola na katerem so gumbi p, r, n, d tako bi moral imeti vsak EV, kajti sam sovrazim prestavno rocko sploh pa v EV. Obcutek za volanom je fenomenalen in niti malo utesnjen kot sem mislil da bo. Head display je fenomenalen v katerem ti kaze hitrost, citalnik znakov, mrtvi kot ter zazna vozilo pred tabo in ga graficno narise. Se posebaj so mi usec obvolanske rocke z katerimi regeneriras zavorno silo z 3 stopnjami plus ce drzis levo rocko se vozilo popolnoma ustavi. One pedle dtiving all the way! Dinamicnost, neverjetno in zelo sportno 385nm se zelo pozno, vozilo je res odzivno. Celo pri visji hitrosti kot je nad 50kmh ti lahko zakoplje ko pohodis pedalko za elektroncke. Multimedija je prijazna do uporabnika kot je znano za kia/hyundai, se posebaj je zelo uporabno da lahko DC polnjenje reguliras kdaj naj neha polnit od 10% do 100% ter AC polnjenje. Zelo lep prikaz je tudi porabniki el. energije med voznjo.

    Kona je zmozna v simolirani kombinirani voznji prevoziti z enim polnjenjem 510km kar je dokazal vloger Bjorn.

    Kona je prvi EV na trziscu kater konkurera Tesli na dosegu ampak za tretino cene.

    Zelo odlicno vozilo kaj bi drugega pricakovali od Hyundai saj njen prvi izdelrk Ioniq se zdaj konkurira danasnjim EVjem.

    Moja ocena najboljsi izdelek EV trenutno na svetovnem trgu. Edino kar bi sam izbral bi 39kw kajti za ta rang vozila je Kona z 64kw predraga. 39kw je cenovno zelo primerna in dosega je za vecina ljudi zadovoljiva. 

  Pregleduje 0 odgovor na temo
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.