E-Kovček

Home / E-Kovček
 • This topic has 1 odgovor, 2 glasova, and was last updated 6 years nazaj by Robert Kaltnekar.
Pregleduje 1 odgovor na temo
 • Avtor
  Prispevki
  • #16306
   Ignac Završnik
   Keymaster

    S strani simpatizerja e-Mobilnosti je prišlo zanimivo obvestilo.

    EV Kovček

    Motorni kovček je inovacija, ki združuje precej velik kovček za prtljago in električno enosledno vozilo z nepričakovano dobrimi voznimi lastnostmi. Skupna teža praznega kovčka z akumulatorjem vred je okoli 13 kg, pri čemer lahko z enkratnim ponjenjem vozi dve uri s hitrostjo 25 Km/h. Pri tem je treba vedeti, da običajni kovčki iz blaga tehtajo med 5 in 7 kilogramov, nekateri tudi več. Torej je teža motornega kovčka z baterijo vred le za okoli 6-7 kg večja od tega, kar navadno uporabljamo. Zaenkrat ne obstaja še nič podobnega.

    Motorni kovček je bil predstavljen na forumu Civitas v Ljubljani, kjer je bil od mnogih predstavnikov številnih Evropskih mest deležen zelo pozitivnega odziva in mnenj, da gre za eno od dobrih in še nepoznanih rešitev velikih mobilnostnih težav v svetu.

    Sam trdno verjamem, da je motorni kovček produkt, ki bo, ko bo zaživel, močno vplival na potovalne navade in posledično kar nekaj doprinesel k zmanjšanju ogljikovih izpustov.

    Inovacija Motorni kovček je zaščitena intelektualna lastnina z imenom RIDECASE. Razvoj je v celoti zaključen, majhna proizvodnja pa pripravljena. Različna testiranja in predstavitve so pokazale, da gre za resen, kvaliteten in vsestransko uporaben produkt, primeren za uporabo z osebnimi vozili, na plovilih in seveda z vsemi oblikami javnih prevozov. Drugače povedano: motorni kovček je izdelek, ki omogoča kvalitetno osebno mobilnost, neodvisno od drugih oblik transporta.

    Kot ste omenili, v začetku februarja načrtujete sestanek društva. Z veseljem vam bom takrat imenovani motorni kovček pripeljal na ogled.

    Boris Kunc

    Več si lahko pogledate na:

    http://www.ridecase.com

    in na Fb strani:

    https://www.facebook.com/ridecase.ridecase/

   • #16580
    Robert Kaltnekar
    Participant

     hihi

   Pregleduje 1 odgovor na temo
   • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.