Odgovori na: cenik leaf 2 v slo…

Home / Odgovori na: cenik leaf 2 v slo…

Forumi Vozila na električni pogon Nissan cenik leaf 2 v slo… Odgovori na: cenik leaf 2 v slo…

#18330
Ignac Završnik
Keymaster

    Že od časov, ko Leafa ni bilo mogoče kupiti preko uradnih uvoznikov, smo entuziasti našli pot do želenega vozila. Torej pridobitev vozila z rahlimi ovinki ni bila problematična. V Sloveniji je registriranih preko 100 Leafov in samo peščica jih je prišla preko uradnega uvoznika. Z evropsko unijo smo pridobili enotni trg in nakup vozila v tujini pomeni pridobitev vozila in ne več uvoz. Konkurenca pomeni možnost izbire, dobro obveščeni imajo sedaj možnost izbire.

    Osebno sem sodeloval na pogovorih z uvoznikom Renault – Nissan za pridobitev popusta pri nakupu Renault Zoe 40 kWh. Pogajanja so bila konkretna in tudi pridobljeni popust je bil zanimiv. Tik pred realizacijo je bilo sodelovanje zavrnjeno s strani generalnega direktorja. Večina izmed teh potencialnih kupcev je kasneje kupila Leafa, za nižjo ceno, kot so sedaj navedene na uradni strani. V tem primeru sem osebno dobil vtis, da Renault – Nissan ni zainteresiran za prodajo električnih vozil.

    Dokler obstaja trg, kjer je konkurenca omejena, bodo tudi cene takšne, kot so. V primeru Leafa pa obstaja še en faktor, veliko povpraševanje in dolgi dobavni roki. Na koncu se kupec sam odloči kje in za kakšen denar bo kupil njemu primerno električno vozilo.