Odgovori na: Na pomoč! Kabel mi ostane v polnilnici

Home / Odgovori na: Na pomoč! Kabel mi ostane v polnilnici

Forumi Polnilnice in infrastruktura Na pomoč! Kabel mi ostane v polnilnici Odgovori na: Na pomoč! Kabel mi ostane v polnilnici

#18305
Marko Germani
Participant

    Posodobitev: sem govoril s tehnikom podjetja, ki dela kable. Problem je v mikrostikalu na J1772 vtičnici. Zaradi obrabe se lahko zgodi, da stikalo se ne zapre potem, ko se vtičnico poveže na strani avtomobila. Prosta vtičnica pravilno odpira in zapira stikalo, ko pa je povezana na avtu stikalo se ne zapre več. Stikalo bi se moralo odpreti samo takrat, ko snamemo vtičnico in končamo polnjenje. Tako pa avto misli, da imamo namen končati polnjenje in sporoča polnilnici, da je konec. Polnilnica ne razume, kaj se dogaja, in pride do polomije.

    Vtičnico sem odprl in počistil, morda bom malo upognil notranjo kovinsko letvico, ki gibanje zunanjega gumba prenese na notranje stikalo. Trenutno je dovolj z ušesom poslušati, da stikalo naredi “klik” ob pritisku gumba, tudi, ko je vtičnica povezana na strani avtomobila. Je stvar desetink mm, odvisno, kako kabel teži na vtičnico, kako jo pritisneš noter ipd.

    Po besedah tehnika pa velja, da je firmware polnilnic napačen, ker bi moral na vsak način odklopiti kabel, ko je ta popolnoma ločen od avtomobila (relata refero).

    Če vas zanima, kako deluje stikalo, shema je tukaj. Zanimivo, kako s štirimi upori in stikalom pride do jasne komunikacije stanja povezave med vtičnico in avtom.

    Hvala vsem za zanimanje in predvsem delavcem raznih električnih podjetij, čuvajem parkirišč, katerim sem tratil čas zaradi tega problema.