Odgovori na: Nissan Leaf 40 kWh

Home / Odgovori na: Nissan Leaf 40 kWh

Forumi Vozila na električni pogon Nissan Nissan Leaf 40 kWh Odgovori na: Nissan Leaf 40 kWh

#18031
Ignac Završnik
Keymaster

    Osebno uporabljam VGATE OBD2 ICar WIFI . Pred tem sem uporabljal Bluetooth povezavo, ki pa se mi je zaradi dveh telefonov stalno prekinjala. Aplikacija pa se imenuje Leaf Spy Pro, najdeš pa jo na Google Play

    Org. prikazovalnik temperatura baterije v Leafu v bistvu ne uporabljam, saj stalno uporabljam aplikacijo, kjer so podatki številčni.

    Poraba, ki se jo doseže je vedno odvisna tudi od voznika. Varčen in izkušen voznik ima prednost. Zato je tudi imel Marjan porabo 10,4 kWh/100 km na poti iz Lendave v Koper.

    Drug faktor pa je temperatura okolice, pri 26 stopinjah bo mnogo bolje kot pri 15 stopinjah.

    Tretji pa hitrost vožnje. Osebno na avtocesti nastavim ProPilot na 100 km/h in je vožnja izredno sproščena. Zaradi tempomata me ne skrbi varnostna razadalja, ProPilot pa poskrbi za sredino vožnje po voznem pasu. Redko nastane problem, ki pa je običajno posledica slabših talnih označb, ki jih sistem ne prepozna. Uporaba ProPilota dvigne uporabno vrednost vozila na dolge proge, tako v porabi kot v varnosti in udobju.

    V 16 dnevih sem prevozil 3320 kilometrov, izkušnje se nabirajo in do omejitve hitrega polnjenja še nisem prišel. Res pa je, da je potreba po hitrem polnjenju precej manjša kot prej z manjšoi baterijo.