Odgovori na: Nissan Leaf 40 kWh

Home / Odgovori na: Nissan Leaf 40 kWh

Forumi Vozila na električni pogon Nissan Nissan Leaf 40 kWh Odgovori na: Nissan Leaf 40 kWh

#17687
Ignac Završnik
Keymaster

    Današnji test Ljubljana – Bled (postanek) – Bohinj, povprečna poraba, uporaba ProPilota, počasno polnjenje, hitro polnjenje …

     
    Od Ljubljane se pot stalno vpenja, zato je poraba večje, kot na primer v nasprotni smeri. Hitrost vožnje po avtocesti 130 km/h, po lokalnih pa malo počasneje. Vozilo prepozna tudi prometne znake za omejitev hitrosti.

    Povprečje do Bleda 21,8 kWh/ 100 km. Postanek smo naredili pri polnilni postaji na parkirišču. Sistem priključi in polni ter obhod okoli jezera. V vmesnem času smo napolnili za 10,85 kWh. Pot se je nadaljevala do Bohinja. Povprečje porabe je bilo v Bohinju pri razpadlem hotelu Zlatorog 18,4 kWh / 100 km

    Pot nazaj, prijetno presenečenje. Števec za povprečno porabo smo pri Bledu postavili na 0 kWh /km. Se pravi realna relacija za meritev je bila Bled – Ljubljana. Pri zavoju na Celovško cesto, povprečna poraba 15 kWh / 100 km. V naslednjem tednu planiram pot Ljubljana – Maribor. Ocenjujem, da bom ob avtocestni hitrosti (130 km/h), temperaturi 20 stopinj dosegel povprečje med 18 kWh in 19 kWh.

    Ob koncu sem moral še testirati hitro polnjenje. Med 34 % in 65 % deluje z močjo 45-46 kW, potem pa začne padati proti 40 kW.

    # trik 01
    ProPilot ima eno varnostno posebnost. Volan moraš skoraj stalno držati z rokami. Obstaja pa bližnjica rahlo nasloniš nogo pa je. Vendar imejte roke v bližini volana, saj se morate vzpostaviti zaupanje med tehniko in človekom. ProPilot je zgolj v pomoč vozniku !

    #SloRapidGate ni opažen, temperatura se je sicer dvignila, vendar nič drastičnega.

    Npr. v Bohinju

    Po 85 kilometrih (+ 10 kilometrov mestne vožnje v Ljubljani) in hitrem polnjenju je temperatura narasla. Vendar nič kritičnega. Zunanje temperature so bile med 18,5 in 19 stopinjami.