?? Testna vožnja z Jeep Avenger – Mnenje uporabnika

?? Testna vožnja z Jeep Avenger – Mnenje uporabnika

Danes sem imel priložnost preizkusiti Jeep Avenger in opravil sem 356 km testne vožnje. Rezultati so odlični! Povprečna poraba znaša 14,4 kWh na 100 km. Vožnja je vključevala 70 % regionalnih cest in 30 % avtocest, občasno je rahlo deževalo.

Opravljena pot
Poraba

? Moji občutki med vožnjo so bili več kot odlični: udobno visoko sedenje, vrhunski sedeži z odličnim oprijemom, prostornost v kabini zadaj pa omogoča udobno potovanje za štiri osebe tudi na daljše razdalje. Prtljažnik je dovolj velik za moje potrebe.

Prtljažnik

? Poleg tega me je presenetila odlična oddaljenost od tal, ki znaša več kot 20 cm, kar je idealno za vožnjo po nespluženih cestah in makadamskih poteh v okolici Ljubljane.

Oddaljenost od tal

? Posebej bi pohvalil LED-luči, ki se dinamično prilagajajo glede na hitrost, ovinek in nasproti vozeča vozila. Poraba energije je zmerna in zelo dobra, še posebej, če upoštevamo uporabno kapaciteto baterije 50 kWh.

? V načinu Power je Jeep Avenger odličen za prehitevanje, prav tako pa se obnesejo tudi drugi programi vožnje (normal, eco, sneg, blato, pesek). Edina pomanjkljivost je premalo zaviralne rekuperacije, kar zahteva večkratno uporabo zavore.

? Info sistem na sicer dovolj velikem zaslonu bi lahko bil boljši, a deluje povezava s telefonom Android Auto. Nekatere programske opcije so omejene in ABRP ne deluje, če nimate premium paketa.

Notranjost

? Polnjenje poteka klasično na AC z 11 kW, medtem ko se pri DC-polnjenju moč postopoma zmanjšuje. Nisem prepričan, ali je to posebnost tega avtomobila, vendar je to vsekakor vredno upoštevati. Drugo hitro DC-polnjenje je šlo hitreje, pri 99 kW, vendar se je moč zmanjševala nad 75 % napolnjenosti.

❌ Pomanjkljivost se kaže tudi pri pokrovčku za prikjuček CCS polnjenja, ki bi bil lahko boljši, saj se v njem nabira voda. Prav tako avto nima sprednjega prtljažnega prostora (frunka) za shranjevanje polnilnega kabla. Kljub temu je na voljo prostor v dvojnem dnu prtljažnika, vendar je treba vse izprazniti, če želite dostopati do določenih stvari.

Voda
Pogled v notranjost

? Na splošno sem zelo zadovoljen z Jeepom Avengerjem, ki se zdi idealen za prvi avto. Edina pomembna pomanjkljivost je lahko cena, ki se s paketom opreme Altitude približa 37.000 €, kar pa je lahko za marsikoga odlična izbira. Model z opremo Longitude se začne pri ceni 34.990 €, pri čemer lahko koristite subvencije v višini 6.500 € ali 4.500 €, odvisno od izbire.

Sicer pa se tudi Volvo pripravlja na nekaj novega s EX-30, uradna predstavitev bo v Sloveniji potekala ta teden, pri čemer bodo cene podobne. O tem bom pisal tudi v prihodnjih prispevkih.

Zapisal

Robert Tošnjak

#JeepAvenger #ElektričniAvtomobil #TestnaVožnja #ElektričnaVožnja

Leave a Reply